...Kategori-Kategori Pilihan...

Sunday, October 9, 2011

TIp TIngkatkan Follower Blog




Kali ini aku nak kongsi tip yg sgt mudah tp kadang2 kita terlupa tgk atau x terpandang perkara ni...biasalah bila org follow kita so akan nak g tgk blog dia balik tp bila kita klik x ada link lak untuk g ke blog dia...so jd susah lh kita untuk trace blog dia...

contoh mcam blog adik kita ni :


so susahlh untuk kita trace add blog dia...

untuk memudahkan org datang balik ke blog kita selepas kita follow dia sepatut nya ada link yg kita tinggalkan dalam jejak kita...
contoh mcm ni:

nampak kn perbezaan dua blog ni...bila ada link ni lg mudah untuk blogger2 lain datang ke blog kita..

Macam mana nak betulkan balik bg link tu ada...senang jer..ikut step2 ni :

  • pergi ke DASHBOARD
  • klik kat EDIT PROFILE
  • bawah EDIT ---> Privacy ---> Share My Profile pastikan yg Share My profile tu di tick kan..
  • bawah EDIT ---> Privacy ---> Show Sites I Follow...juga di tick kan
  • turun bawah lg EDIT ---> General ---> Homepage URL....pastikan kauorg masuk kan add blog kauorg kat sini...
  • yg lain2 tu kalu rajin nak edit silakan kalu x nak pun x apa
  • Lepas tu SAVE tgk jd x kauorg wat...
aku just nak kongsi je tp kalu dah tau tu abaikan jer lh tp byk blog yg aku tgk xada link ni...rugi lh kalu x ada...
semua nya depand pada owner blog tu..kalu nak wat gak wat..xnak pun x apa..
ok thank you....

1 kata-kata para sahabat......:

Razifredz said...

Terima kasih untuk ini, saya dh check dan dh ok
Follow sini juga

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

...cOpYrIgHt...

...cOpYrIgHt...
Sesumpah ingin mengucapkan terima kasih kepada kawan2 dan teman2 yg sudi datang menjengah ke blog sesumpahmerah.blogspot.com ini... Setiap entry dalam blog ini adalah untuk personal use dan sharing dgn semua rakan2 serta ada diantaranya adalah diambil dari third party... Apa2 pun terima kasih kerana sudi datang dan sudi lh follow blog ini serta jgn lupa untuk klik LIKE fan pages yg ada sebagai tanda sokongan untuk... sesumpahmerah.blogspot.com sesumpah sayang kamu semua.. LOVE U ALL