...Kategori-Kategori Pilihan...

Tuesday, October 25, 2011

Awan 'UFO'

Headline

London - Sekilas gambar kelihatan seperti piring terbang raksasa yang mendarat. Namun gambar tak biasa ini sebenarnya merupakan fenomena alam.

Gambar tak biasa ini tak lebih dari formasi awan langka yang disebut sebagai 'awan lentikular' atau sederhananya, awan topi. Gambar spektakuler ini diambil di pergunungan Klyuchevskaya Sopka, Russia.

Fotografer Ivan Dementievskiy (35) berjaya mendapat gambar menakjubkan ini ketika sedang pelancongan di kawasan itu awal tahun ini.

"Saya tak boleh mempercayai mata saya sendiri apabila mencari awan ini. Awan ini sangat istimewa bahkan warga tempatan mengaku jarang melihatnya, "katanya.

Langit mendadak seperti terbuka dan awan berbentuk UFO ini muncul, katanya.

"Selama lebih dari 10 tahun menjadi jurugambar, fenomena ini menjadi salah satu yang benar-benar mempesona saya. Ini menjadi salah satu momen tidak akan dilupakan, "katanya lagi seperti dikutip DM . [Mor]

sumber: inilah.com

0 kata-kata para sahabat......:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

...cOpYrIgHt...

...cOpYrIgHt...
Sesumpah ingin mengucapkan terima kasih kepada kawan2 dan teman2 yg sudi datang menjengah ke blog sesumpahmerah.blogspot.com ini... Setiap entry dalam blog ini adalah untuk personal use dan sharing dgn semua rakan2 serta ada diantaranya adalah diambil dari third party... Apa2 pun terima kasih kerana sudi datang dan sudi lh follow blog ini serta jgn lupa untuk klik LIKE fan pages yg ada sebagai tanda sokongan untuk... sesumpahmerah.blogspot.com sesumpah sayang kamu semua.. LOVE U ALL