...Kategori-Kategori Pilihan...

Monday, October 24, 2011

Kambing Berkaki 7Kambing milik pasangan Aman dan Sumilah, warga Dusun Bangunrejo, Desa Mojopurogedhe, Kecamatan Bungah, Kabupaten Gresik, Jawa Timur, ini mempunyai keanehan dan unik. Kambing yang lahir pada Jumaat (30/9/2011) pukul 14.00 itu punya tujuh kaki. Tak ayal, kambing itu pun jadi tontonan warga. Menurut Sumilah, kambingnya melahirkan dua anak. Semuanya jantan, tapi yang satu mempunyai tujuh tujuh. "Keadaan sihat," tuturnya, Sabtu pagi ini.

Dua anak kambing milik Aman menyusu seperti layaknya kambing baru lahir. Tali pusatnya masih kelihatan. Akan tetapi, yang berkaki tujuh apabila berjalan tertatih-tatih. Tiga kakinya yang berada di tengah-tengah terseret.

Beberapa kali kambing itu terjatuh saat kakinya tersandung tali. "Kasihan juga," kata Imran, seorang warga. Namun, kanak-kanak-kanak dan warga sekitar merasa penasaran dengan kambing itu. Bahkan, sebahagian daripada mereka mengambil gambar dengan telefon bimbit.

0 kata-kata para sahabat......:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

...cOpYrIgHt...

...cOpYrIgHt...
Sesumpah ingin mengucapkan terima kasih kepada kawan2 dan teman2 yg sudi datang menjengah ke blog sesumpahmerah.blogspot.com ini... Setiap entry dalam blog ini adalah untuk personal use dan sharing dgn semua rakan2 serta ada diantaranya adalah diambil dari third party... Apa2 pun terima kasih kerana sudi datang dan sudi lh follow blog ini serta jgn lupa untuk klik LIKE fan pages yg ada sebagai tanda sokongan untuk... sesumpahmerah.blogspot.com sesumpah sayang kamu semua.. LOVE U ALL