...Kategori-Kategori Pilihan...

Wednesday, October 19, 2011

Tanah Air Api Angin


Mari kita buat ramalan lg...huhuhuhuu...
kali ini kita buat ramalan berdasarkan unsur alam yg asas yg empat...
TANAH AIR API DAN ANGIN...
dalam mengunakan ramalan ini kita perlu tahu kita ini berunsur apa...
caranya mudah jer...berdasarkan anda anak ke berapa dalam keluarga..

contohnya:

Tanah --- pertama , kelima , kesembilan

Air --- kedua , keenam , kesepuluh

Api --- ketiga , ketujuh , kesebelas

Angin --- keempat , kelapan , kedua belah


Anda anak ke berapa dalam keluarga..anda tentukan huhuhuu...

Akuu anak ke enam jd unsur aku adalah AIR

Ramalannya pulak lihat di bawah ini...

TANAH

Orang yg berunsur kan tanah ni jenis yang pendiam, pendengar yang baik, penyabar dan setia. Jenis ni memang takk suka membangkang dalam erti kata lain takk suka nakk lawan cakap orang lain. kira lebih bertolak-ansur la kan sebab mereka suka bawa sesuatu perkara ke meja diskusi. Meraka juga membawa watak seorang yang manis, lembut hati, suka memendam rasa dan sensitif. ha ni syok dengar sikit sebab meraka ini takk banyak karenah, takk cerewet, menghormati orang lain, merendah dri dan tidak sombong. Tapi,kalau meraka ini pendam marah lama lama boleh jadi gunung berapi! so AWAS!

AIR

Orang yg berunsurkan air plak, mereka ini sentiasa tenang dan menyejukkan perasaan orang lain [setenang air di kali la kannn.] dan mereka ni kalau buat sesuatu kerja tu sangat la teratur dan teliti. Tapi yg kurang nya mereka ni jenis yang keras kepala yang suka nak menang dia jela. Tapi dalam keras keras kepala mereka pun mereka ini jenis yg manja, lembut hati dan sensitif. Untuk peringatan! kalau yg kita selalu dengar pepatah ni kan. Jangan sangka air yang tenang tiada buaya dan jgn sangka air yang tenang takk ada gelombang. Kesimpulannya mood mereka ini tak tentu +.=

API

Orang yg berunsurkan api pula jenis yang semangat tinggi, sangat aktif dan berkobar-kobar. Bila dah api ni meraka lebih berwaspada dan sangatt teliti dan bila dah api ini semesti la panas baran orangnya =.= dan kalau yg bercinta, mereka KUAT CEMBURU (cemburu tanda sayang )

ANGIN

Bila dah angin,mesti lah sepoi sepoi bahasa. Maka orang yg unsur angin ni boleh melembutkan hati orang lain. Mood mereka pun takk tentu juga. Macam kita tau la kan ada ribut , taufan segala gala lain. Tapi mereka ni suka tolong orang dan bagi kerjasama. Meraka ini jenis keras hati juga walaupun lembut lembut pun (pening) dan suka buat hal sendri. Dan terakhir mereka ni suka tunjuk kalau rasa takk puas hati


p/s so amacam ada yg terkena ke...tp ingat biasanya semua ramalan hanya kebetulan yg pasti dalam hidup kita kena usaha dan berserah pada yg maha esa...

4 kata-kata para sahabat......:

Ahkak Macho said...

ramalan ni sngatlah tk bertepatan... haha..sebab sy berunsur tanah iaitu anak pertama..tpi semua sifat yg ada pada unsur2 tu mmg berlawanan gile ah ngn sifat sy..hoho..

Pencari Keredhaan said...

namanya pun dah ramalan huhuhuu

U-ie said...

huhu..

Makcik Mun Rabab said...

saya tanah...
saya setuju sangat yang kalau meraka ini pendam marah, lama lama boleh jadi gunung berapi.. Hmm... betul kot..

salam kenalan
saya ada follow awak #486

jemput follow juga ya
http://makcikmun.blogspot.com/

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

...cOpYrIgHt...

...cOpYrIgHt...
Sesumpah ingin mengucapkan terima kasih kepada kawan2 dan teman2 yg sudi datang menjengah ke blog sesumpahmerah.blogspot.com ini... Setiap entry dalam blog ini adalah untuk personal use dan sharing dgn semua rakan2 serta ada diantaranya adalah diambil dari third party... Apa2 pun terima kasih kerana sudi datang dan sudi lh follow blog ini serta jgn lupa untuk klik LIKE fan pages yg ada sebagai tanda sokongan untuk... sesumpahmerah.blogspot.com sesumpah sayang kamu semua.. LOVE U ALL