...Kategori-Kategori Pilihan...

Wednesday, June 13, 2012

Kebakaran Di Hdapan Uitm Machang

Semalam, 12 June 2012...
satu tragedi kebakaran telah berlaku di hadapan uitm machang yg telah memusnahkan asrama pelajar perempuan....

Salam...
yang aku nak crita kat sini adalah...
pertama, kesian pelajar yg terlibat..baru 3 hari datang daftar..barang2 xsempat simpan lg tp hancur musnah menjadi abu..laptop2..kamera2 dslr, kain baju, buku2, dan artwork semua musnah...

kedua, bersyukur pada ilahi kerana tidak menlibatkan nyawa dan semua selamat kerana kebanyakan penghuni tiada di rumah kerana ada kelas...

ketiga, syukur pada yg maha esa kerana kedai aku yg berdebelahan yg ada signboard double a tu tidak terkena...hanya sedikit syiling dan signboard yg kena..

keempat, terima kasih kepada abang2 bomba yg bertungkus lumus menjalankan tugas menyelamat...sehingga kena guna 3 jentera bomba untuk memadam api...

punca kebakaran yg dimaklunkan adalah kerana lintar pintas...so adik2 semua kalau nak tinggalkan bilik silalah pasti kan semua suis off ya..neringat sebelum kena....

sesumpahmerah: syukur pada Allah s.w.t....

7 kata-kata para sahabat......:

CikMai said...

malang tidak berbau..

alhamdulillah tiada kemalangan jiwa...

sesumpahmerah said...

tp asap api itu sangat berbau,,,

Yana Libra said...

bau asap la kan? nasib baik tak kena kat kedai awak :)

sesumpahmerah said...

tu lh...kalu x hancusss...kalu xnak dok mana lh budak2 kat asrama saya kat atas tu...syukur2

Bazar Niaga Online said...

alhamdulillah... yang penting tiada kemalangan jiwa berlaku... :)

Darmawan Saputra said...

Terima kasih atas artikelnya.
o iya selama saya jelajah mencari ilmu dengan blogwalking, menurut saya anda memiliki kelebihan tersendiri dari situs-situs lain dan jujur potensi anda juga sangat bagus, banyak juga ilmu yang saya pelajari disini jika ada waktu saya akan berkunjung lagi.

Bila berkenan follow balik ya sob :D


#Semoga sehat selalu :D

LemonFx said...

Tumpang lalu :D

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

...cOpYrIgHt...

...cOpYrIgHt...
Sesumpah ingin mengucapkan terima kasih kepada kawan2 dan teman2 yg sudi datang menjengah ke blog sesumpahmerah.blogspot.com ini... Setiap entry dalam blog ini adalah untuk personal use dan sharing dgn semua rakan2 serta ada diantaranya adalah diambil dari third party... Apa2 pun terima kasih kerana sudi datang dan sudi lh follow blog ini serta jgn lupa untuk klik LIKE fan pages yg ada sebagai tanda sokongan untuk... sesumpahmerah.blogspot.com sesumpah sayang kamu semua.. LOVE U ALL