...Kategori-Kategori Pilihan...

Wednesday, June 6, 2012

Cara Mudah Hasilkan Duit Dari Blog


Salam buat semua teman dan para sahabat....
entry kali ini saya nak kongsi cara mudah mendapatkan duit dari blog heheheeheheee...
baiklh sebelum saya memberitahu caranya saya ingin sentuh dulu mengenai DUIT dan pandangan kita pada duit....
DUIT...MONEY atau PULUSss...semua org inginkan duit yg banyak kerana bg pandangan sesetengah pihak duit adalah segalanya....
.....MONEY IS EVERYTHING....
ok...cuba kita lihat perspektif duit dari dua pandangan berbeza..pandangan pada zaman sekarang dan pada 1 masa dahulu...
Di zaman sekarang duit adalah segala-galanya, manusia sangup lakukan apa sahaja untuk mendapatkan duit, hingga ada yg menghalalkan cara untuk mencapai matlamat...
Pada masa dahulu zaman datuk2 nenek2 kita dahulu mereka lebih mementingkan keberkatan lebih dari nilai duit itu,,mereka sangup belapar dari mendapatkan duit dengan cara yg tidak berkat...malah mereka sangup berhabis duit dan harta untuk menunaikan haji, rukun islam kelima....
itu pandangan saya pada duit lh....

Baiklh sekarang saya ingin kongsi cara mendapatkan duit dari blog....
Setiap blogger ada tujuan masing2 bila mula berblog...
ada yg ingin jadikan diari hidup...
ada yg ingin berkongsi maklumat...
ada yg ingin berpolitik dan bergosip..
dan macam2 ber lg lh tujuan berbloger ni....
tapi bila masuk kedunia blog ni ramai yg mula kenal akan iklan2 yg boleh mendapatkn hasil sampingan dari blog..bermacam2 cara nak dapatkan hasil sampingan itu...
ada yg kata bila follower ramai maka akan cepat lh dapat hasil..maka ramai lh buat macam2 strategi nak tambah follower..maka bermacam2 segmen dan hadiah2 lh yg dijanjikan...
u follow me i follow back lh....tp nak org follow kita dulu baru nak follow balik...kenapa tidak kita jer yg follow dulu nanti dia follow lh balik kalu dia suka blog kita lh heheheehee....tp kadang2 sekali tu jer masuk blog tu..folllow lepas tu tidak tahu lh bila pulak nak g ziarah....
Bila dah tahu akan iklan2 mcam ni ramai lh blogger yg pasang iklan sb nak dapatkan hasil.
Terdapat ramai blogger2 lama dan baru mula tayang dia punya income...
siap print pages gambar income dia nak tunjuk kat blogger2 lain dgn riak nya kata dapat itu lh dapat ini lh tp kat ruangan jumlah RM yg dapat tu blurkn lak..kenapa xtunjukkan dah kata dapat banyak...

Semua blogger tahu iklan di bayar melalui jumlah klik pada iklan dan jumlah pelawat yg datang kat blog itu...
sb itu lh ramai blogger cuba untuk tarik perhatian dan ada yg sangup letak mcam2 cerita2 kontroversi janji ramai orang datang padahal tidak tahu cerita itu betul atau salah..secara tidak langsung menjadi egent penyebar fitnah lak....
Untuk pengetahuan teman2 dan sahabat cuba tengok blog apa paling ramai pengunjung kat malaysia ni...
Pertama BLOG POLITIK...setiap kali ada isu blog ni paling ramai reader dia walaupun dia punya follower kurang...
Kedua BLOG GOSIP...blog2 ni ramai pembaca dan ramai juga follower, kerana dah lumrah rakyat malaysia ni suka sangat gosip2 artis yg kadang2 tidak tahu betul ke x,,,,
Ketiga BLOG2 OTAI (katanya)...ni blog2 yg ramai follower dan diangap otai kerana dah lama berblog..xperlu lh aku bgtau blog saper kerana ramai blogger2 baru yg follower dan promote diaorg secara free sb tu diaorg semakin femes....
ada macam2 lg blog2 tp setakat 3 tu sudah jelaskan untuk menunjukkan blog mana paling ramai reader dan follower dan dapat duit lebih sikit...

Sebelum saya bgtau caranya say ingin bertanya...
ADAKAH ANDA BLOGER FULLTIME @ PARTTIME?
yg fulltime ni maksudnya tiap2 hari atau tiap2 jam dia update blog dia paling kurang pun semingu 5 kali...
kalau anda update blog pun sebulan sekali atau sebulan 5 kali maka susahlah nak dapat income yg diimpikan...

Kesimpulannya untuk dapatkan hasil yg diimpikan blog anda mestilh femes, ramai follower dan reader,
maknanya kena selalu update dan promote blog anda...

tapi ni cara yg lagi mudah.....
Pastikan anda ada blog dan komputer anda ter ON...
gerakkan mouse anda ke atas belah kanan blog anda lepas tu tekan SIGN OUT..
terus turn off computer anda dan pergi cari kerja yg jelas anda akan dapat gaji atau berniaga yg mendapatkan hasil heheheheehhee...
kalu tungu nak dapat hasil dari blog gak...cuba anda kira dalam masa 6 bulan berblog berapa anda dapat..lepas tak bayar bill broadband heheheheehe....
kalu tak lepas maknanya kena cari keje lh tu ya kawan2...

JANGAN MARAH GURAU JER...

sesumpahmerah : entry ni untuk pemahaman jer, jgn marah ya..amacam dapat banyak tak income, cuba try bg komen sikit....

5 kata-kata para sahabat......:

sesumpahmerah said...

jangan marah ya....

khairolina said...

hhahah..kalau aq pulak tujuan tuk berblog ni hanya suka2 dan tmbh ramai kwn... klu stakat nak dapat duit dr hasil penyebaran iklan @ apa2pun aq xpeduli sgt dan x mgharap kn sgt,sebab rezeki ada dmna2.. mna tau 1 ary nnt duit tiba2 jatuh dr langit dpn mata aq 1 guni... wow.. agaknya bila la dpt tu ye?? hahaha. anyway aq enjoy la baca ni.. hihiihi

sesumpahmerah said...

tq...apa2 hal kena ada usaha...

Sugeng P, SE said...

Postingan menarik dan bermanfaat trims atas petunjuknya semoga Sukses selalu
Lowongan Kerja Online Membuka Pendaftaran

harris said...

Jom buat pendapatan sampingan...boleh join saya di -

https://wadiahtrading.com//index.php?refer=tradeduit

Duduk diam je...tunggu je duit masuk tiap-tiap minggu...
Lepas Join nnti sy mesej di Handphone..Tetapi kena join di bawah link yang saya bg baru sy bg guide.

Malaysia,harris

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

...cOpYrIgHt...

...cOpYrIgHt...
Sesumpah ingin mengucapkan terima kasih kepada kawan2 dan teman2 yg sudi datang menjengah ke blog sesumpahmerah.blogspot.com ini... Setiap entry dalam blog ini adalah untuk personal use dan sharing dgn semua rakan2 serta ada diantaranya adalah diambil dari third party... Apa2 pun terima kasih kerana sudi datang dan sudi lh follow blog ini serta jgn lupa untuk klik LIKE fan pages yg ada sebagai tanda sokongan untuk... sesumpahmerah.blogspot.com sesumpah sayang kamu semua.. LOVE U ALL